Execution only hypotheek, wat is dat nou?

maandag, 25 oktober 2010

Indien u besluit via de goedkoopste hypotheekadviseur een hypotheek af te sluiten, dan is er geen sprake van advies. Bij het online afsluiten van een hypotheek is, aangezien het geen advies betreft, sprake van Execution Only.

De Wft (Wet Financieel Toezicht) zegt het volgende over execution only:

"Het is van belang te benadrukken dat financiële ondernemingen niet verplicht zijn te adviseren. Zij kunnen hun producten ook aanbieden of hun diensten ook verlenen zonder daarbij te adviseren, hetgeen ook wel wordt aangeduid als 'execution only'.

Van execution only zal bijvoorbeeld sprake zijn indien een consument of cliënt opdracht geeft aan een bemiddelaar in financiële instrumenten een bepaald aantal specifieke aandelen voor hem te kopen, wanneer een consument of cliënt bij een verzekeraar een aanvraag doet tot het sluiten van een bepaalde verzekering of indien een financieel product wordt aangeboden zonder dat daarbij advies gegeven wordt.

Via de dienstverlening 'execution only' bij het afsluiten van een hypotheek, komen wij grote groepen (ervaren) consumenten tegemoet die graag zelf rechtstreeks verantwoordelijk willen zijn voor de aanschaf en het beheer van hun financiële voorzieningen. Deze groep heeft geen behoefte meer aan hypotheekadvies of inhoudelijke bemoeienis van een hypotheekadviseur.

De meeste hypotheken moeten wel via een bemiddelaar worden afgesloten en dat is dan ook onze rol. Tot aan de notaris.

Wilt u uw hypotheek execution only afsluiten via De Goedkoopste Hypotheekadviseur?

Stuur dan uw gegevens via het contactformulier of bel 0900 - 446 0 446 (lokaal tarief). Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

TIP
Dienstverlening Execution only
Wanneer is execution only geschikt voor mij?
Hypotheek zelf samenstellen in 4 stappen