Advieskosten Rabobank toch ook bij niet afsluiten hypotheek

donderdag, 24 januari 2013

Rabobank veroorzaakte enige tijd geleden een rel door zich naar de mening van velen niet aan de regels van het provisieverbod te willen houden.

Wie hypotheekadvies vroeg bij Rabobank over een 'complex product' als bijvoorbeeld een hypotheek, maar het product niet afsloot, hoefde niets te betalen. (zie eerder bericht).

De AFM was not amused over deze no cure no pay-constructie en noemde de ontstane situatie in een persbericht 'onwenselijk'. De AFM ging met Rabobank in gesprek en het lijkt er op of Rabobank is gezwicht voor de druk van de AFM.

Ook klanten die na een adviesgesprek met een Rabo-adviseur het product niet afsluiten, dienen nu toch voor dit advies te betalen. Op de website is de no cure no pay-constructie inmiddels weggehaald.

De website geeft nu aan: "Voorheen betaalde u voor het afsluiten van een hypotheek 1% afsluitprovisie over het hypotheekbedrag. Sinds 17 december 2012 betaalt u geen afsluitprovisie meer. Wel betaalt u advieskosten voor het hypotheekadvies. Deze kosten voor het hypotheekadvies staan vast en zijn niet afhankelijk van de hoogte van uw hypotheek. U weet dus vooraf precies hoeveel u betaalt en wat u daarvoor mag verwachten."

(bron: FACN.nl)