Argenta soms afwijkend van NHG normen

dinsdag, 20 november 2012

Argenta Hypotheken volgt inzake het acceptatiebeleid hypotheken op een aantal punten niet altijd de normen van NHG.

Onderstaand leest u de belangrijkste verschillen met de NHG-normering op een rij.

1.Flexinkomen : indien het huidig inkomen lager is dan het gemiddelde van de afgelopen 3 jaar dan wordt het huidig inkomen als toetsinkomen gebruikt.

2.Inkomensstukken zelfstandigen : naast de door NHG gevraagde documenten moeten bijkomend ook de belastingaanslagen en de jaarcijfers van de afgelopen 3 jaar worden aangeleverd. Indien nog geen definitieve jaarcijfers beschikbaar zijn (tussen 1 januari en 30 juni) moeten er voorlopige cijfers aangeleverd worden.

3.Geldigheid intentieverklaring : wanneer een tijdelijk dienstverband met intentie afloopt binnen de maand (toetsmoment finaal akkoord) dan is een schriftelijke bevestiging, door de werkgever, van omzetting naar een vast dienstverband vereist.

4.Tweeverdienersnorm : deze norm wordt niet toegepast. Het financieringslast- percentage wordt vastgesteld aan de hand van het hoogste inkomen.

5.Verblijfsvergunningen bepaalde tijd : indien inkomen benodigd is kan er niet volstaan worden met een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd.

6.Opschortende voorwaarden : bij situaties zoals beschreven onder NHG-norm 1.12.1 punt c, e en f kan er niet tot financiering worden overgegaan.

7.ABC- constructies : deze dienen steeds voorgelegd te worden.

8.Herstelde en ingeloste A- of A1-registraties waarvan de tijdspanne tussen registratie en herstel/inlossing kleiner is dan 2 jaar : dossier moet voorgelegd worden vergezeld van een plausibele verklaring.

9.Aantal geregistreerde BKR-contracten is 6 of 10 (1 aanvrager – 2 aanvragers): dossier moet voorgelegd worden.

10.Bouwkundig rapport : indien uit de documenten blijkt dat er een bouwkundig rapport werd opgemaakt dan moet dit aangeleverd worden. Zelfs al is dit conform de normen en voorwaarden NHG niet noodzakelijk.

Argenta is een zelfstandige onderneming. Bij Argenta kun je een hypotheek afsluiten en sparen voor later. Deze financiële dienstverlener is gespecialiseerd in hypotheken en sparen. Argenta werkt uitsluitend met bemiddelaars.

Argenta hypotheken bieden wij aan

* zonder afsluitprovisie
* zonder 1% afsluitkosten
* zonder doorlopende provisie


Informatie of contact

Interesse gewekt? Stuur uw bericht of bel 0900 - 446 0 446 (lokaal tarief).

Wij helpen u graag verder. U kunt ook direct naar de offertepagina gaan.