Omzettingsbeleid NN Hypotheken aangepast

dinsdag, 26 juni 2012

Met ingang van 2 juli 2012 hanteert NN Hypotheken een nieuw en verbeterd omzettingsbeleid. In dit bericht leest u de belangrijkste veranderingen.

Wat is er veranderd bij NN Hypotheken?

Vanaf 2 juli 2012 zijn alle productomzettingen mogelijk. De enige uitzondering op dit beleid is de NN Flexibel Lenen Hypotheek. Deze hypotheekvorm kan alleen worden omgezet naar een NN Aflossingsvrije Hypotheek. Daarnaast is het mogelijk om bij een omzetting van een NN Fondsen of NN Starters Hypotheek naar een NN BankSpaar Plus Hypotheek of NN Spaar Hypotheek het doelkapitaal te verhogen tot maximaal de hoogte van het leningdeel.

Kosten bij omzetting NN Hypotheken?

Voor de omzetting van de hypotheek rekent NN € 250,- omzettingskosten. Daarnaast is het mogelijk dat er sprake is van renteverlies. De wijze waarop zij het renteverlies berekenen verandert ook per 2 juli 2012.

Het is mogelijk om de omzettingskosten, de kosten renteverlies en eventuele advieskosten te bekostigen uit de in te brengen zekerheid. Hiervoor geldt een maximum van € 2.500,-. Als er sprake is van fiscale voorzetting en/of NHG is dat niet toegestaan.

Alternatieven

Mocht het omzetten van de hypotheek voor u niet aantrekkelijk zijn vanwege de kosten renteverlies, dan zijn er een aantal alternatieven:

· U wijzigt de hypotheekvorm aan het einde van de rentevastperiode. Er is dan geen sprake van renteverlies. U betaalt wel omzettingskosten.

· U wijzigt de hypotheekvorm in combinatie met een tussentijdse renteherziening. Het is mogelijk dat er een boeterente is verschuldigd. Met betrekking tot het inbrengen van de zekerheid is er geen sprake van renteverlies en betaalt de klant dus geen ‘kosten renteverlies’. De klant betaalt wel omzettingskosten.

Lopende omzettingsaanvragen

Aanvragen die uiterlijk 29 juni 2012 bij ons binnen zijn, vallen onder het huidige omzettingsbeleid.

Nationale Nederlanden hypotheken bieden wij aan

* zonder afsluitprovisie
* zonder doorlopende provisie
* zonder 1% afsluitkosten
* zonder inkoopkosten
* met rentekorting


Informatie of contact

Interesse gewekt? Stuur uw bericht of bel 0900 - 446 0 446 (lokaal tarief).

Wij helpen u graag verder. U kunt ook direct naar de offertepagina gaan.

Zie voor meer hypotheken zonder provisie ook:

ons aanbod netto hypotheken zonder provisie