Boetevrije extra aflossen Florius Hypotheken

dinsdag, 8 mei 2012

Boete als je extra op je hypotheek wilt aflossen? Dat is niet meer van deze tijd. Daarom gaan ze het anders doen bij Florius. Totaal anders. Want Florius wordt de eerste hypotheek-verstrekker die geen boete meer berekent als de klant uit eigen middelen extra aflost op zijn hypotheek. En dat kan al vanaf 4 juni 2012.

Lagere maandlasten

Het doel van het verbeteren van deze voorwaarden, is om klanten de mogelijkheid te bieden om hun hypotheekschuld te verminderen. Er doen zich gebeurtenissen voor, waarbij de klant de behoefte heeft om zijn hypotheek aan te passen. Met deze ruimte kunnen klanten hun maandlasten verlagen.

Voorwaarde eigen middelen

De extra terugbetaling dient de klant uit eigen middelen te voldoen, die hij verkregen heeft uit bijvoorbeeld een erfenis, schenking, loterij, uitkering uit een verzekering, spaargeld of (onbelaste) gouden handdruk. De extra aflossing kan natuurlijk ook komen vanuit een salarisverhoging, vakantiegeld of een dertiende maand.

Oversluiten van de hypotheek of deel van de hypotheek

Sluit de klant de hypotheek (gedeeltelijk) over, dan blijft de huidige boeteregeling van kracht. Want in dit geval financiert de klant de aflossing met geleend geld. Boetevrij geldt alleen wanneer de aflossing wordt gedaan uit eigen middelen zoals hierboven beschreven.

Advies

Als de klant extra wil aflossen, verwijzen zij de klant naar zijn hypotheekadviseur. Bijvoorbeeld om zich te laten adviseren wat de mogelijke fiscale gevolgen zijn. Ook kan de klant vanaf 5 mei op de website van Florius lezen over deze verbeterde voorwaarden.

Wat moet de klant doen?

Vanaf 4 juni 2012 kan de klant gebruik maken van de verbeterde voorwaarden. Hij heeft dan de mogelijkheid om een bedrag in één keer te betalen aan Florius als extra aflossing van de hypotheekschuld. Heeft de klant een aflossingsvrije hypotheek? Dan kan hij zelfs kiezen voor een maandelijkse automatische incasso. Het minimale bedrag hiervoor bedraagt 25 euro per maand. Verder kan de klant zelf aangeven hoe hoog het bedrag moet zijn. Hij kan ook eenvoudig de incasso weer wijzigen of stopzetten als hij dat wil. Vanaf 4 juni a.s. zijn de formulieren die de klant moet invullen beschikbaar op FAN en de website van Florius.

Florius is een onderdeel van ABN AMRO. Bij Florius kun je een levensverzekering of hypotheek afsluiten en risico’s verzekeren. Deze financiële dienstverlener is gespecialiseerd in hypotheken. Florius werkt uitsluitend met bemiddelaars.

Florius hypotheken bieden wij aan

* zonder afsluitprovisie
* zonder doorlopende provisie
* zonder 1% afsluitkosten
* zonder inkoopkosten


Informatie of contact

Interesse gewekt? Stuur uw bericht of bel 0900 - 446 0 446 (lokaal tarief).

Wij helpen u graag verder. U kunt ook direct naar de offertepagina gaan.