Nieuwe basisrente en kortingenbeleid ING Hypotheek

donderdag, 15 maart 2012

ING streeft naar een eenduidig en transparant prijsbeleid, niet alleen voor de eerste rentevaste periode, maar ook alle daarop volgende. Om deze reden introduceert de ING vanaf 2 april 2012 een nieuw basistarief.

Vanaf deze datum wordt de Voordeelrente component 1 als basistarief voor nieuwe én bestaande hypotheken gehanteerd.

Het voordeel van deze aanpassing is dat het verschil in rentetarieven voor nieuwe hypotheken (met kortingen) en de renteaanpassingvoorstellen kleiner wordt. Voor bestaande hypotheken heeft dit tot gevolg dat er een lager tarief dan voorheen aangeboden wordt bij een reguliere renteaanpassing (rra) en een tussentijdse renteaanpassing (tra).

Voordelen van de nieuwe basisrente

* Bij bestaande hypotheken waarbij sprake is van een reguliere renteaanpassing, zal voor die klanten die vanaf 2 april 2012 een nieuw rentevoorstel ontvangen, het nieuwe (lagere) basistarief gelden, dat is gebaseerd op geoffreerde rente is hypotheekrente (Voordeelrente component 1).

* Bij bestaande hypotheken waarbij sprake is van een tussentijdse renteaanpassing wordt per 2 april 2012 het nieuwe (lagere) basistarief aangeboden, dat is gebaseerd op geoffreerde rente is hypotheekrente (Voordeelrente component 1).
Verruiming kortingenbeleid

Per 2 april zijn er ook wijzigingen aangebracht in het kortingenbeleid met als doel om het overzichtelijker te maken.

* Vervallen productvoorwaarde Starterspakket: Bij het Starters Hypotheekpakket vervalt de verplichte minimale opbouw van 25% in de Bankspaar- en/of FondsenmixHypotheek. De overige pakketvoorwaarden blijven wel gehandhaafd. Het Starters Hypotheekpakket kan dan in combinatie met alle hypotheekvormen worden afgesloten.

* Verlaging grens Hypotheek Extra Pakket: De ondergrens om voor een korting van 0,2% bij het Hypotheek Extra Pakket in aanmerking te komen, wordt verlaagd naar € 350.000, -. Hierdoor kunnen meer klanten in aanmerking komen voor een aantrekkelijke rentekorting

* Afschaffen Ondernemerspakket: Deze korting wordt afgeschaft omdat er weinig gebruik van wordt gemaakt. Hierdoor wordt het kortingenoverzicht duidelijker

De ING Bank is een onderdeel van de ING Groep. Bij de ING Bank kun je een levensverzekering of hypotheek afsluiten, sparen voor later, risico’s verzekeren, geld beleggen en geld lenen. Deze financiële dienstverlener is als generalist van alle markten thuis.

ING hypotheken bieden wij aan

* zonder afsluitprovisie
* zonder doorlopende provisie
* zonder 1% afsluitkosten
* meestal zonder inkoopkosten


Informatie of contact

Interesse gewekt? Stuur uw bericht of bel 0900 - 446 0 446 (lokaal tarief).

Wij helpen u graag verder. U kunt ook direct naar de offertepagina gaan.

Zie voor meer hypotheken zonder provisie ook:

ons aanbod netto hypotheken zonder provisie