Landelijk 30% minder hypotheken afgesloten

zaterdag, 18 februari 2012

Nieuwe woninghypotheken hebben in januari 2012 ruim 30% minder productie opgeleverd dan een jaar eerder.
Er is voor € 3,31 mld aan nieuwe hypotheken ingeschreven bij het Kadaster. Dit was € 4,77 miljard in januari 2011.

Daarmee wordt de productiedaling, die in de tweede helft van vorig jaar begon, doorgezet. December was goed voor een daling van 25% in hypotheekproductie.

Het Kadaster hanteert met ingang van januari overigens nieuwe selectiecriteria, waardoor de totalen over voorgaande periodes zijn aangepast. Over januari 2011 was oorspronkelijk een productie van € 4,95 mld gemeld. Het aantal ingeschreven hypotheken is in januari met een kwart gedaald tot 13.598 (18.082).

Via de dienstverlening 'execution only' bij het afsluiten van een hypotheek, komen wij grote groepen (ervaren) consumenten tegemoet die graag zelf rechtstreeks verantwoordelijk willen zijn voor de aanschaf en het beheer van hun financiële voorzieningen. Deze groep heeft geen behoefte meer aan hypotheekadvies of inhoudelijke bemoeienis van een hypotheekadviseur.

De meeste hypotheken moeten wel via een bemiddelaar worden afgesloten en dat is dan ook onze rol.

Tijdelijk actie:
- € 699 bemiddelingskosten voor provisievrije aflossingvrije/annuiteiten/lineaire hypotheek
- € 999 bemiddelingskosten voor provisievrije hypotheek met meerdere hypotheekvormen
- € 175 voor een provisievrije risicoverzekering*


Sluit eenvoudig uw hypotheek goedkoop af, nadat u het adviestraject al heeft doorlopen met een financieel planner of elders al van advies bent voorzien of gewoon zelf graag uw zaken regelt.

beoordelingen 2012