Renteverwachting hypotheekrente 2 november 2011

woensdag, 2 november 2011

De renteverwachting is een mogelijke beweging voor hypotheek rentetarieven. Actuele hypotheek renteverwachting en rentevisie over hypotheekrente. De actuele hypotheekrente verwachting voor hypotheken leest u hieronder:

verwachting hypotheekrente - bijgewerkt op 2 november 2011

Korte hypotheekrente: gelijkblijvend / licht stijgend
Lange hypotheekrente: gelijkblijvend / licht stijgend

Hypotheekrenteverwachting voor de korte hypotheekrente (tot 1 jaar vast)

Op 27 oktober kwamen de Europese regeringsleiders met een nieuw voorstel voor de Europese schuldencrisis. Zij hebben onder andere afgesproken dat op de Griekse staatsobligaties 50% wordt afgeschreven en dat het Europese noodfonds wordt opgetrokken naar EUR 1.000 miljard. In een eerste reactie op deze oplossingsrichting steeg de 10-jaarsrente. Later daalde deze enigszins en nam de spread tussen Italiaanse en Duitse staatsobligaties weer toe. Er is nog steeds sprake van onzekerheid in de markt (zeker nu de Grieken het voorstel niet lijken te gaan accepteren!), maar het lijkt er enigszins op dat de juiste oplossingsrichting is gevonden.

Daarnaast is het voor de economische groei in de Eurozone hoopvol dat de economische groei in de Verenigde Staten in het derde kwartaal (2,5% op jaarbasis) hoger is uitgevallen dan in het tweede kwartaal (1,3% op jaarbasis).

De risicopremies die banken elkaar onderling in rekening brengen is in de maand oktober weer iets gedaald. Deze risicopremie wordt altijd met enige vertraging doorgevoerd in de hypotheekrentetarieven. Vanwege deze vertraging moeten per saldo de hypotheekrentetarieven nog enigszins omhoog.

De renteverwacting is hiermee dat de komende twee weken de variabele hypotheekrente gelijk blijft of licht zal gaan stijgen.


Hypotheekrenteverwachting voor de lange hypotheekrente (langer dan 1 jaar vast)

De 10-jaarsrente is in de maand oktober per saldo met ongeveer 0,20% gestegen. Omdat het er nu voorzichtig op lijkt dat er een oplossing is gevonden voor de Europese schuldencrisis, zal naar verwachting deze 10-jaarsrente iets verder omhoog gaan. Daarnaast is de risicopremie die banken elkaar onderling in rekening brengen nog niet volledig meegenomen in de hypotheekrente.

Op basis hiervan verwacht men evenals bij de korte rente, dat de hypotheekrentetarieven voor rentevast perioden van 1 jaar en langer de komende twee weken ongeveer gelijk blijven of licht zullen gaan stijgen.


Rente verlengingsvoorstel ontvangen van uw eigen bank?
Vraag ons een GRATIS VERLENGINGSRENTE TEGENVOORSTEL!

Disclaimer:
Deze renteverwachting is een prognose, waarbij gegevens uit publieke bronnen, zoals Bloomberg, op zorgvuldige wijze in de analyse zijn verwerkt.

FACN, haar dochterlabels waaronder DGH, haar directeuren en haar medewerkers aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor onjuistheden in de gegevens of prognoses noch voor de consequenties van het al dan niet handelen op basis van de gepresenteerde renteprognoses en/of gegevens.