Renteverwachting hypotheekrente 25 augustus 2011

donderdag, 25 augustus 2011

De renteverwachting is een mogelijke beweging voor hypotheek rentetarieven. Deze hypotheekrente verwachting op basis van gerenommeerde bronnen en gegevens samengesteld.

De actuele hypotheekrente verwachting voor hypotheken.

verwachting hypotheekrente - bijgewerkt op 25 augustus 2011

Korte hypotheekrente: gelijkblijvend / licht stijgend
Lange hypotheekrente: gelijkblijvend / licht dalend

Hypotheekrenteverwachting voor de korte hypotheekrente (tot 1 jaar vast)

De vooruitzichten voor de economische groei in de Eurozone zijn de laatste weken duidelijk minder rooskleurig geworden. Dit wordt veroorzaakt door een licht afnemende wereldhandel, bezuinigingen in diverse Europese landen (om de begroting van die landen weer op orde te krijgen) en de nog altijd zwakke arbeidsmarkt. De consumptieve bestedingen, de veruit belangrijkste component voor de economische groei, zullen in de Eurozone nauwelijks stijgen of zelfs gaan dalen, omdat het consumentenvertrouwen de laatste weken behoorlijk is afgenomen. Daarnaast zijn ook het beleggersvertrouwen en het ondernemersvertrouwen in de Eurozone behoorlijk afgenomen. Steeds minder marktvorsers verwachten dat de ECB de rente nog in 2011 verder gaat verhogen. Sterker nog, er is al een aantal analisten dat verwacht dat de ECB de rente weer gaat verlagen. De verwachting is algemeen dat de ECB dit jaar de rente niet meer zal gaan verhogen.

De risicopremie die banken elkaar onderling in rekening brengen is de laatste weken zeer sterk gestegen en ligt op dit moment op hetzelfde niveau als vlak na het faillissement van Lehman Brothers. Omdat deze premie over het algemeen met enige vertraging wordt doorgevoerd in de hypotheektarieven zal dit pas de komende weken in deze tarieven worden opgenomen.

De verwachting op grond van het bovenstaande is dat de komende twee weken de variabele hypotheekrente gelijk blijft of licht zal gaan stijgen.


Hypotheekrenteverwachting voor de lange hypotheekrente (langer dan 1 jaar vast)

Als gevolg van de blijvende onzekerheid met betrekking tot (het vinden van een oplossing voor) de Europese schuldencrisis is de kapitaalmarktrente verder gedaald. Nu sommige landen een onderpand verlangen voor de financiële hulp aan Griekenland komt de voorlopige oplossing van de Europese schuldencrisis toch weer ter discussie te staan. Tegenover deze dalende kapitaalmarktrente staat echter een oplopende risicopremie. Men verwacht dat het eerste effect groter is dan het tweede effect.

Op basis hiervan is de verwachting dat de hypotheekrentetarieven voor rentevast perioden van 1 jaar en langer de komende twee weken ongeveer gelijk zullen blijven of licht zullen dalen.



Rente verlengingsvoorstel ontvangen van uw eigen bank?
Vraag ons een GRATIS VERLENGINGSRENTE TEGENVOORSTEL!

Disclaimer:
Deze renteverwachting is een prognose, waarbij gegevens uit publieke bronnen, zoals Bloomberg, op zorgvuldige wijze in de analyse zijn verwerkt.

FACN, haar dochterlabels waaronder DGH, haar directeuren en haar medewerkers aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor onjuistheden in de gegevens of prognoses noch voor de consequenties van het al dan niet handelen op basis van de gepresenteerde renteprognoses en/of gegevens.