Aegon hypotheek met online gezondheidsverklaring

woensdag, 1 juni 2011

Vanaf heden kunnen klanten online een gezondheidsverklaring invullen die nodig is voor een hypotheekaanvraag bij AEGON. Hierdoor is het acceptatieproces voor de Aegon hypotheekverzekering veel sneller afgerond. H

Het aanvragen van een Aegon hypotheek gebeurt via ons altijd online. Nu is ook de gezondheidsverklaring toegevoegd aan dit proces.

Hoe werkt de online gezondheidsverklaring van Aegon?

In de aanbiedingsbrief bij de hypotheekofferte zit een linkje waarmee de tussenpersoon het proces kan starten. Via deze link ontvangt de klant de persoonlijke online gezondheidsverklaring. Zo kan de tussenpersoon het proces van de verklaring starten wanneer hij/zij dat wil.

Online invullen gaat snel en zorgvuldig. Als het nodig is worden in de dialoog meteen vervolgvragen over de medische situatie gesteld. Zodra alles correct is ingevuld, kan de verklaring online worden verzonden door het aanvinken van de verzendbutton. De privacy is gegarandeerd door een persoonlijk wachtwoord dat de klant per post of per sms ontvangt.

Direct uitslag en medische beoordeling

De gezondheidsverklaring wordt daarna automatisch beoordeeld en de uitslag wordt meteen aan de klant teruggemaild in de dialoog. Zo weet hij/zij meteen of de aanvraag medisch akkoord is. De uitslag wordt niet aan de tussenpersoon gemaild. U bepaald als tussenpersoon wanneer de klant de gezondheidsverklaring digitaal invult. De papieren aanvraag blijft voorlopig nog bestaan maar deze wordt niet meer met de aanvraag meegezonden. Klanten zonder internet kunnen nog wel gebruik maken van een papieren gezondheidsverklaring.

Snellere werkwijze

Deze werkwijze is veel sneller dan de papieren gezondheidsverklaring per post. Er hoeft immers niet gecorrespondeerd te worden over eventuele vervolgvragen en de acceptatie gaat automatisch. Zeker bij het kopen van een huis is deze tijdswinst heel belangrijk. De klant weet direct of de aanvraag medisch akkoord is. Dit geldt vanzelfsprekend alleen voor niet-afwijkende medische dossiers.

Wist u dat u elke Aegon Hypotheek via ons zonder 1% afsluitprovisie kunt afsluiten? Meer weten? Neemt u dan hier contact met ons op.

gerelateerde berichten:

Aegon Hypotheken vergroot marktaandeel
Aegon wint hypotheekprijs 2011
Aegon verlaagt automatisch hypotheekrente
Aegon bankspaarhypotheek provisievrij