Verbod execution only beperkt keuze consument

donderdag, 13 januari 2011

Consumentenorganisatie Stichting Besparingsplanner heeft kritiek geuit op de vandaag door Adfiz gepresenteerde aanbevelingen aan minister De Jager.

Met name het pleidooi voor een verbod op execution only van impactvolle financiële producten stuit de stichting tegen de borst. 'Dit beperkt de keuzevrijheid van consumenten', aldus de Stichting.

Stichting Besparingsplanner wijst erop dat bijna vier miljoen consumenten een bovengemiddeld financieel overzicht hebben, zo blijkt uit het onderzoek van Platform CentiQ. 'Deze consumenten zijn goed in staat om zelfstandig financiële beslissingen te nemen en de gevolgen daarvan te overzien. .......... De mogelijkheid om zelfstandig of na het inwinnen van een onafhankelijk advies, door bijvoorbeeld een financieel planner, producten zelf aan te schaffen, is dan niet meer mogelijk', aldus de Stichting.


Via de dienstverlening 'execution only' bij het afsluiten van een hypotheek, komen wij grote groepen (ervaren) consumenten tegemoet die graag zelf rechtstreeks verantwoordelijk willen zijn voor de aanschaf en het beheer van hun financiële voorzieningen. Deze groep heeft geen behoefte meer aan hypotheekadvies of inhoudelijke bemoeienis van een hypotheekadviseur.

De meeste hypotheken moeten wel via een bemiddelaar worden afgesloten en dat is dan ook onze rol. Tot aan de notaris.

* 0% afsluitkosten, 0% afsluitprovisie, 0% doorlopende provisie en rentekorting mogelijk

N.B. is uw hypotheek nu lager dan € 125.000,-, vraag ons om een speciaal tarief zodat u ook profiteert.

Ga dus lekker hypotheekshoppen en sluit eenvoudig uw hypotheekofferte goedkoper af.

Omdat wij geen persoonlijk advies geven bij gebruikmaking van onze execution only mogelijkheid, bent u zelf verantwoordelijk voor de productkeuze en de afstemming op uw persoonlijke situatie. Veel ervaren hypotheekklanten gingen u al voor, ook zij besparen fors.

Uw hypotheekofferte aanvragen? Download dan het offerte aanvraagformulier en vult u dit in.
Retourzending kan via mail, fax 0577 - 40 15 15 of via Postbus 10363, 7301 GJ Apeldoorn.


Neem gerust contact met ons op of bel 0900 - 446 0 446 (lokaal tarief)