Aegon verlaagt automatisch hypotheekrente bestaande klanten

woensdag, 1 december 2010

Aegon gaat voor bestaande hypotheek klanten de hypotheekrente automatisch verlagen als de waarde van de woning zodanig is gestegen dat de hypotheeklening in een andere risicocategorie valt met een lagere bijbehorende rente. Het vervallen van de risico-opslagen levert hypotheekklanten van Aegon rentevoordelen van 0,1% op.

Aegon Hypotheken heeft de rente altijd al aangepast voor klanten die zelf een verzoek deden aan de hand van een recente WOZ-beschikking of taxatie. Vanaf vandaag doet Aegon dit proactief voor haar klanten.

Aegon hanteert opslagen voor hypotheekleningen tussen 75% en 90% van de executiewaarde en voor hypotheekleningen tot 125% van de executiewaarde.

Aegon zegt nu al meer tevreden klanten te hebben, doordat de hypotheek standaard wordt verlengd op basis van de actuele woningwaarde en rente.

Nu gaat Aegon nog een stap verder en verlagen zij de rente van een hypotheek automatisch als na modelmatig taxeren blijkt dat het huis minimaal 10% in waarde is gestegen en een eventuele renteopslag kan komen te vervallen.

De taxatiekosten zijn voor rekening van Aegon, die nu voor het eerst zo'n taxatie heeft toegepast op de volledige portefeuille. De automatische renteverlaging geldt niet voor NHG-hypotheken.

Wist u dat u via ons elke Aegon hypotheek zonder provisie en zonder 1% afsluitkosten afsluiten?

Wilt u meer weten over Aegon Hypotheken zonder provisie of algemeen? Neem gerust contact met ons op.