Renteverwachting hypotheekrente november 2010

woensdag, 3 november 2010

De renteverwachting is een mogelijke beweging voor hypotheek rentetarieven. Actuele hypotheek renteverwachting en rentevisie over hypotheekrente. Deze hypotheekrente verwachting op basis van gerenommeerde bronnen en gegevens samengesteld.

verwachting hypotheekrente - bijgewerkt op 3 november 2010

Korte hypotheekrente: gelijkblijvend
Lange hypotheekrente: (vrijwel) gelijkblijvend

Hypotheekrenteverwachting voor de korte hypotheekrente

De economische groei in de Verenigde Staten over het derde kwartaal kwam op jaarbasis uit op 2,0%. Dit is een lichte verbetering ten opzichte van het tweede kwartaal van dit jaar. Binnenkort gaat de FED hoogstwaarschijnlijk veel geld in de economie pompen door staatsobligaties op te kopen, waardoor de economische groei en ook de inflatie verder omhoog gaan.

De economische ontwikkelingen in de Eurozone vertonen nog steeds een gemengd beeld, maar over het algemeen lijkt er toch sprake van een lichte verbetering. Een positieve ontwikkeling in de Eurozone is dat het economisch sentiment in oktober verder verbeterd is. Daar tegenover staat een licht oplopend werkloosheidspercentage in de Eurozone.

Dit laatste kan een negatief effect hebben op de toekomstige consumentenbestedingen. Om deze redenen verwachten wij niet dat de ECB de rente op korte termijn gaat verhogen. De risicopremie die banken elkaar onderling in rekening brengen vertoont op dit moment weinig verandering en blijft op relatief hoge niveaus liggen.

Op basis van bovengenoemde ontwikkelingen is te verwachten dat de komende twee weken de variabele hypotheekrente weinig zal veranderen.

Hypotheekrenteverwachting voor de lange hypotheekrente

In de laatste twee weken van oktober is de kapitaalmarktrente iets gestegen. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt doordat de staatsschulden van Ierland, Portugal en Spanje iets meer naar de achtergrond verdwijnen en dat de tekenen steeds meer wijzen op voortgaand economisch herstel.

De verwachting is, na de recnte lichte stijgingen van hypotheekrentes met perioden 10 jaar vast en langer, dat de hypotheekrentetarieven voor rentevaste perioden van 1 jaar en langer de komende twee weken nauwelijks zullen wijzigen.


Tegenvallend renteverlengingsvoorstel ontvangen van uw eigen bank?
Vraag ons een GRATIS HYPOTHEEKRENTE TEGENVOORSTEL!

Disclaimer:
Deze renteverwachting is een prognose, waarbij gegevens uit publieke bronnen, zoals Bloomberg, op zorgvuldige wijze in de analyse zijn verwerkt.

FACN, haar dochterlabels waaronder DGH, haar directeuren en haar medewerkers aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor onjuistheden in de gegevens of prognoses noch voor de consequenties van het al dan niet handelen op basis van de gepresenteerde renteprognoses en/of gegevens.