Verschil afsluitprovisie en afsluitkosten

woensdag, 27 oktober 2010

Het grootste misverstand over afsluitprovisie is dat de klant vaak denkt dat dit de 1% afsluitprovisie is die men betaalt bij het afsluiten van een hypotheek. Dit is onterecht. De werkelijkheid is beduidend anders.

Misverstand: de 1% afsluitkosten van een hypotheek is niet de afsluitprovisie voor de hypotheekadviseur.

Werkelijkheid: de afsluitprovisie varieert tussen de 0,5% en 2,5% van de hypotheeksom, afhankelijk van de hypotheekvorm en bank.

Provisieprikkel: het kan dus zijn dat de provisiebeloning belangrijker is voor de adviseur dan voor uw belang goed is!

Retourprovisie: de provisie die wij ontvangen krijgt u van ons terug of u krijgt extra rentekorting of uw hypotheek zonder afsluitkosten. Dus 100% uw belang voorop!

Normaal gesproken merkt u niets van afsluitprovisie. Het gaat dus niet alleen om de 1% afsluitkosten, het gaat om de totale afsluitprovisie voor de adviseur. De hoogte van de afsluitprovisie is afhankelijk van de hypotheekvorm.

Vaak wordt ook over de bijgesloten verzekering verzekeringsprovisie betaald. De hoogte van de verzekeringsprovisie of afsluitprovisie van de verzekering ligt tussen de 3% en 7% van de premie x looptijd. Bij een woonlastenverzekering ligt de verzekeringsprovisie of afsluitprovisie gemiddeld tussen de 20% en 40% van de koopsom.

Wij doen het anders! In uw voordeel en uw belang, met retourprovisie!
Ervaar zélf hoe goedkoop uw hypotheek zonder provisieprikkels kan zijn.


Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak.