Ondernemer en hypotheek afsluiten in 2011

woensdag, 29 september 2010

WestlandUtrecht bank en FlexFront Service Partner gaan per 1 oktober starten met een speciale “Ondernemers voor Ondernemers desk”. Met een marketingcampagne wordt geprobeerd ondernemers die van plan zijn een huis te kopen en een hypotheek nodig hebben, te overtuigen om dit nog in 2010 te doen. In 2011 zouden ze namelijk weleens buiten de boot kunnen vallen.

De FFSP ondernemersdesk speelt hiermee in op het advies van de AFM om de wetgeving per 1 januari 2011 te veranderen. Vanaf die datum moeten hypotheekaanvragen van zelfstandig ondernemers automatisch als explainsituatie door de hypotheekverstrekker behandeld worden. Dit betekent in de praktijk dat er minder zelfstandig ondernemers kans maken op een hypotheek in 2011 omdat hypotheekverstrekkers maar een bepaald percentage explainsituaties in de boeken mogen hebben.

Dat beaamt ook Patrick Zeldenthuis van WestlandUtrecht Bank: “Wij zien ook het gevaar dat het voor zelfstandig ondernemers moeilijker wordt om een hypotheek te verkrijgen vanaf 2011. Zeker ook omdat de beroepsbevolking van Nederland uit een steeds groter percentage ondernemers bestaat en de spoeling voor die groep dus steeds dunner wordt.”

Vanuit WestlandUtrecht bank worden de acceptatieteams van FFSP specifiek getraind op de acceptatiecriteria van de bank voor ondernemers. Ook zullen de acceptatieteams van beide organisaties een proces opzetten om nog zo veel mogelijk hypotheekdossiers van zelfstandig ondernemers te kunnen accepteren in het laatste kwartaal van 2010.

Wist u dat u alle Ondernemers Hypotheken van WestladnUtrecht Bank via ons zonder provisie kunt afsluiten?

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.