Allianz BNP Bankspaar hypotheek provisievrij

vrijdag, 17 september 2010

BNP Paribas staat bekend om haar lage rentetarieven. Zo kan momenteel een hypotheek met een rentevastperiode van 10 jaar worden afgesloten vanaf 4,25%. Voor de zekerheidszoekers bestaat de mogelijkheid om de rente voor 20 jaar vast te zetten tegen een rente vanaf zelfs 4,45%.

Verzekeraar Allianz Nederland heeft in samenwerking met bank BNP Paribas eind mei een nieuwe bankspaarhypotheek geïntroduceerd. In de samenwerking zorgt BNP Parisbas voor de hypothecaire lening en Allianz voor de spaar/belegginsgrekening waarop de aflossing bij elkaar kan worden gespaard.

Lage hypotheekrente
Banken bieden tegenwoordig massaal zogenaamde budgethypotheken aan. Dit zijn hypotheken waarin de klant meestal inlevert op voorwaarden in ruil voor een lagere hypotheekrente. Bij de hypotheek van Allianz BNP Paribas levert de klant niet in op de voorwaarden. Wel rekent Allianz BNP Paribas 10 euro administratiekosten per maand in ruil voor de lage rente.

De bankspaarrekening
Allianz biedt een flexibel bankspaarproduct. De klant kan sparen, beleggen of die twee met elkaar combineren. Als de klant spaart, ontvangt deze uiteraard de rente die gelijk is aan de hypotheekrente die hij of zij betaalt. Allianz biedt ook de mogelijkheid om extra geld te storten op de geblokkeerde bankspaarrekening (let op de fiscale spelregels).

Als de klant in het verleden bijvoorbeeld een spaarhypotheek heeft afgesloten, biedt Allianz de mogelijkheid om op een fiscaalvriendelijke manier over te stappen op het systeem van banksparen.

Allianz rekent tevens (extra) 8 euro administratiekosten per maand per rekening.
Bovendien is de klant verplicht de overlijdensrisicoverzekering bij Allianz onder te brengen en profiteert deze dus minder van de huidige concurrentiestrijd.


Allianz & BNP leveren u de populaire bankspaarhypotheek tegen aantrekkelijke rentetarieven. De administratiekosten en de verplichte overlijdensrisicoverzekering drijven de prijs van het product echter op. Zo bestaat de kans dat een aanbieder van een hypotheek met een hogere hypotheekrente toch een lagere maanlast kan bieden. Vergelijk dus altijd verschillende aanbieders op basis van uw netto maandlast.

Voordelen
- Lage hypotheekrente
- Flexibiliteit
- Fiscale voortzetting
- Geen boete bij verkoop
- Lange offerteduur (tegen betaling) mogelijk
- Volledig provisievrij afsluiten mogelijk!

Nadelen
- Administratiekosten hypotheek
- Administratiekosten bankspaarrekening
- Verplicht overlijdensrisico bij Allianz
- Geen verstrekking aan zelfstandigen
- Lastige acceptatie

Meer weten over de Allianz BNP Bankspaarhypotheek zonder provisie? Neem contact op met de Goedkoopste Hypotheekadviseur.