Hypotheek renteverwachting

donderdag, 22 april 2010

Na een terugval in de eerste twee maanden van dit jaar lijkt de Duitse economie, de grootste economie binnen de Eurozone, weer aan te trekken. Geholpen door een gedeprecieerde Euro (als gevolg van de onzekerheid rondom de financiering van de staatsschuld van Griekenland) trekt de export aan. In maart steeg het ondernemersvertrouwen en nam de werkloosheid onverwachts af in Duitsland.

Ondanks deze positieve signalen blijft het herstel van de economie van de Eurozone nog broos. Onverwachte gebeurtenissen, zoals het uitvallen van duizenden vluchten boven Europa als gevolg van het uitbarsten van een vulkaan op IJsland, kunnen dit broze herstel weer teniet doen.

Omdat het economische herstel in de Eurozone nog erg broos is, verwacht men niet dat de ECB het rentetarief de komende maanden gaat verhogen. Dit betekent dat ook de Euribor-tarieven nauwelijks zullen wijzigen. Op dit moment dalen de spaartarieven en risicopremies die banken elkaar in rekening brengen wel enigszins. Op korte termijn kan dit wellicht leiden tot een verlaging van de variabele hypotheekrente.

Samenvattend is de renteverwachting dat de tarieven van variabele hypotheken op korte termijn gelijk zullen blijven of licht zullen dalen.

Hypotheekrenteverwachting voor de lange hypotheekrente

De onzekerheid met betrekking tot de financiering van het overheidstekort van Griekenland is nog altijd niet voorbij. Dit geeft op dit moment een neerwaartse druk op de kapitaalmarkttarieven in de Eurozone. Als deze onzekerheid wordt weggenomen en het economische herstel in de Eurozone zich doorzet, dan zullen de kapitaalmarkttarieven in de Eurozone weer enigszins gaan toenemen.

Omdat te voorzien is dat de risicopremies die banken elkaar in rekening brengen licht zullen dalen, zullen de hypotheektarieven per saldo voorlopig nog nauwelijks wijzigen.

Op basis hiervan is de renteverwachting dat de tarieven van hypotheken met een rentevaste periode van 1 jaar en langer de komende twee weken ongeveer gelijk zullen blijven.

Tegenvallend renteverlengingsvoorstel ontvangen van uw eigen bank?
Vraag ons een GRATIS HYPOTHEEKRENTE TEGENVOORSTEL!