Renteverwachting januari 2010

dinsdag, 26 januari 2010

De actuele hypotheekrente verwachting voor hypotheken.

verwachting hypotheekrente vanaf - bijgewerkt op 27 januari 2010

• Korte hypotheekrente: gelijkblijvend / licht dalend
• Lange hypotheekrente: gelijkblijvend / licht dalend

Hypotheekrenteverwachting voor de korte hypotheekrente

Zowel in Duitsland als in Frankrijk, de twee grootste economieën in de Eurozone, is het ondernemersvertrouwen in januari verder toegenomen. Dit lijkt te duiden op een verder herstel van de economische groei in de Eurozone. Aan de andere kant neemt de werkloosheid in de Eurozone nog steeds toe, waardoor de groei van de consumptieve bestedingen beperkt zal zijn. Vanwege deze tegengestelde ontwikkelingen zal de ECB voorlopig nog voorzichtig opereren.

De verwachting is dat de ECB voorlopig het rentetarief niet wijzigt en dat daarmee de Euribor-tarieven nauwelijks zullen wijzigen. Op dit moment dalen de spaartarieven en risicopremies die banken elkaar in rekening brengen wel enigszins. Op middellange termijn kan dit wellicht leiden tot een verlaging van de variabele hypotheekrente.

Samenvattend is de renteverwachting van variabele hypotheken dat deze op korte termijn gelijk zullen blijven of licht zullen dalen.

Hypotheekrenteverwachting voor de lange hypotheekrente

Het vertrouwen onder beleggers nam in januari licht af. Dit vertaalde zich de afgelopen twee weken in licht dalende aandelenkoersen en enigszins oplopende obligatiekoersen. Hierdoor daalde de kapitaalmarktrente in de afgelopen twee weken licht.

Op dit moment loopt de inflatie in een aantal landen op (in het Verenigd Koninkrijk steeg de inflatie van 1,9% in november naar 2,9% in december). Te verwachten is dat de inflatie op middellange termijn verder zal oplopen en dat daarmee de kapitaalmarkttarieven ook zullen gaan stijgen.

Echter, op korte termijn verwacht men dat de kapitaalmarkttarieven weinig zullen veranderen. Wel is te voorzien dat de risicopremies die banken elkaar in rekening brengen licht zullen dalen.

Op basis hiervan is de renteverwachting voor de tarieven van hypotheken met een rentevaste periode van 1 jaar en langer, dat deze de komende twee weken gelijk zullen blijven of licht zullen dalen.

Tegenvallend renteverlengingsvoorstel ontvangen van uw eigen bank?
Vraag ons een GRATIS HYPOTHEEKRENTE TEGENVOORSTEL!

Disclaimer:
Deze rentenieuwsbrief is een prognose, waarbij gegevens uit publieke bronnen, zoals Bloomberg en bankanalyses van o.a. ABN AMRO Hypotheken Groep, op zorgvuldige wijze zijn verwerkt. Het betreft hier expliciet geen advies. Ook kunnen er geen rechten aan ontleend worden.

FACN, haar dochterorganisaties, haar directeuren en haar medewerkers aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor onjuistheden in de gegevens of prognoses noch voor de consequenties van het al dan niet handelen op basis van de gepresenteerde renteprognoses en/of gegevens.