Wijzigingen productaanbod SNS Bank Hypotheken

dinsdag, 22 december 2009

Vereenvoudiging van het SNS Hypotheekassortiment, wijzigingen productaanbod SNS Bank Hypotheken. Onderstaand treft u de belangrijkste wijzigingen per 1 januari 2010 in het hypotheekaanbod van SNS Bank.

Vanaf 1 januari 2010 verkoopt SNS Bank alleen SNS Budget Hypotheken
Bijna alle klanten kiezen al voor een SNS Budget Hypotheek. Daarom hebben we besloten om per 1 januari 2010 alle overige hypotheek- en rentevormen als SNS Budget Hypotheek te verkopen. Dit geldt dus voor de hypotheekvorm SNS Extra Ruimte Hypotheek en de rentevormen SNS Plafondrente, SNS Rentedemper en SNS Variabele Rente. Aangezien de Budget Opties alleen van toepassing zijn op vaste rentevormen, gelden ze niet voor deze hypotheek- en rentevormen. Ook de SNS Extra Inkomen Hypotheek wordt per 1 januari 2010 als SNS Budget Hypotheek verkocht. Bij deze hypotheekvorm kan een klant ook geen Budget Opties afsluiten.

SNS Bank stopt met de verkoop van de SNS Spaarhypotheek
De SNS Spaarhypotheek voldoet per 1 januari 2010 niet meer aan de gestelde wet- en regelgeving. In plaats van hierin te investeren, hebben we besloten om de SNS Spaarrekening Hypotheek (Banksparen) in de nabije toekomst uit te breiden. Bovendien kiest het merendeel van onze klanten al voor de SNS Spaarrekening Hypotheek.

Overige wijzigingen in productkenmerken en productvoorwaarden
Verlaging rentekorting Budget Optie Woonlastenverzekering van 0,1% naar 0,05%
SNS heeft eerder de provisie voor de SNS Woonlastenverzekering verlaagd naar 17,5%. Daarnaast betalen klanten ca. 40% minder premie voor de SNS Woonlastenverzekering. De inkomsten van de SNS Woonlastenverzekering wegen hierdoor nog minder dan voorheen op tegen de tijdelijke rentekorting van 0,1% voor de SNS Woonlastenverzekering in combinatie met de SNS Budget Hypotheek. Daarom ziet SNS zich genoodzaakt de rentekorting voor de Budget Optie Woonlastenverzekering te verlagen naar een tijdelijke rentekorting van 0,05%.

Stopzetten tijdelijke maatregel 'hypotheken tot 125% EW aflossingsvrij'
De tijdelijke maatregel 'hypotheken tot 125% executiewaarde aflossingsvrij zonder verpanding' wordt per 1 januari 2010 beëindigd.

Wijziging in acceptatienormen
Onze acceptatienormen zijn aangepast aan vernieuwde wet- en regelgeving. In de bijlage ziet u precies wat er gewijzigd is in de acceptatienormen. Alle acceptatienormen die gelden voor 2010 vindt u op SNS Extranet.

Let op:
Hypotheekaanvragen die tot en met dinsdag 29 december 2009 bij ons zijn ingediend, worden verwerkt op basis van de acceptatienormen van 2009. Op 30 en 31 december verwerken we 'groene' aanvragen nog wel tegen de acceptatienormen van 2009. Voor andere aanvragen kunnen we dit niet garanderen. Voor aanvragen met NHG waarvoor een nieuwe offerte uitgebracht moet worden i.v.m. wijzigingen, zijn vanaf 30 december de nieuwe acceptatievoorwaarden van toepassing.

Afsluiten SNS Hypotheek via de Goedkoopste Hypotheekadviseur o.b.v. execution only altijd met 0% afsluitkosten. Neem contact op voor uw hypotheekofferte SNS Hypotheek.