Renteverwachting hypotheektarieven december 2009

vrijdag, 11 december 2009

De actuele hypotheekrente verwachting voor hypotheken.

verwachting hypotheekrente vanaf - bijgewerkt op 19 november 2009

• Korte hypotheekrente: gelijkblijvend / licht dalend
• Lange hypotheekrente: gelijkblijvend / licht dalend

Hypotheekrenteverwachting voor de korte hypotheekrente
Er heerst op dit moment nog veel onzekerheid over de ontwikkeling van de consumptieve bestedingen voor de komende maanden. Aan de ene kant neemt de werkloosheid van de Eurozone nog steeds toe, wat een bedreiging vormt voor de toekomstige consumptieve bestedingen, en is het consumentenvertrouwen nog steeds laag. Aan de andere kant neemt de werkloosheid in de Verenigde Staten niet verder toe en zijn de consumptieve bestedingen in oktober licht toegenomen.

De verwachting is dat de ECB voorlopig het rentetarief niet wijzigt en dat daarmee de Euribor-tarieven nauwelijks zullen wijzigen. Op dit moment dalen de spaartarieven en risicopremies die banken elkaar in rekening brengen wel enigszins. Op middellange termijn kan dit wellicht leiden tot een verlaging van de variabele hypotheekrente.

Samenvattend is de verwachting dat de tarieven van variabele hypotheken op korte termijn gelijk zullen blijven of licht zullen dalen.

Hypotheekrenteverwachting voor de lange hypotheekrente
De inflatie in de Eurozone begint weer iets op te lopen. Na een aantal maanden van prijsstabiliteit zijn de consumentenprijzen in oktober met 0,3% gestegen. Wij verwachten dat op de middellange termijn de inflatie verder zal toenemen. Dit betekent dat op de middellange termijn ook de kapitaalmarkttarieven mogelijk wat zullen toenemen.

De verwachting is dat de kapitaalmarkttarieven op korte termijn echter weinig zullen veranderen. Wel voorziet men dat de risicopremies die banken elkaar in rekening brengen licht zullen dalen.

Op basis hiervan is te verwachten dat de tarieven van hypotheken met een rentevaste periode van 1 jaar en langer de komende twee weken gelijk zullen blijven of licht zullen dalen.

Tegenvallend renteverlengingsvoorstel ontvangen van uw eigen bank?
Vraag ons een GRATIS HYPOTHEEKRENTE TEGENVOORSTEL!

Disclaimer:
Deze renteverwachting is een prognose, waarbij gegevens uit publieke bronnen, zoals Bloomberg, op zorgvuldige wijze in de analyse zijn verwerkt.

FACN, haar dochterlabels waaronder DGH, haar directeuren en haar medewerkers aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor onjuistheden in de gegevens of prognoses noch voor de consequenties van het al dan niet handelen op basis van de gepresenteerde renteprognoses en/of gegevens.