Hypotheekrente verwachting juli 2009

woensdag, 15 juli 2009

De actuele hypotheekrente verwachting voor hypotheken.

verwachting hypotheekrente vanaf 15 juli 2009

• Korte hypotheekrente: gelijkblijvend
• Lange hypotheekrente: gelijkblijvend

Hypotheekrenteverwachting voor de korte hypotheekrente

De ECB heeft op haar laatste bijeenkomst de rente niet gewijzigd en op 1% gehouden. De inflatie in de Euro-zone is gedaald tot 0% en de afname van het Bruto Binnenlands Product (BBP) lijkt nagenoeg tot stilstand te zijn gekomen. Het is op dit moment de vraag of het BBP weer gaat toenemen of dat het BBP na een stabilisatie weer verder gaat afnemen.

Tot begin juni kwamen er macro-economische cijfers uit die duidden op een toenemend BBP in de tweede helft van 2009. Hierbij valt te denken aan stijgende aandelenkoersen, stijgende grondstoffenprijzen en een hersteld vertrouwen onder Duitse beleggers en analisten.

Echter, de laatste weken komen er cijfers naar buiten die er op wijzen dat het herstel van de groei in het BBP langer op zich laat wachten. Sinds medio juni dalen de aandelenkoersen en dalen de grondstoffenprijzen. Ook het vertrouwen onder Duitse beleggers en analisten is in juli weer gedaald.

De verwachting is dat de ECB op haar eerstvolgende bijeenkomst de rente niet zal wijzigen, enerzijds omdat zij de economie van de Euro-zone nog op een andere wijze gaat stimuleren (opkopen van staatsobligaties) en anderzijds omdat de richting van de prijsontwikkeling en de economische groei voor de Euro-zone nog erg onduidelijk is.

De verwachting voor de hypotheekrente tarieven van variabele hypotheken is daardoor dat deze de komende tijd gelijk zullen blijven.


Hypotheekrenteverwachting voor de lange hypotheekrente

De laatste weken is de onzekerheid over de toekomstige economische ontwikkeling duidelijk toegenomen. Dit heeft geleid tot licht dalende aandelenkoersen en tot licht dalende kapitaalmarktrentes.

Gezien de onzekerheden ten aanzien van de richting die de economie op korte termijn opgaat, is de verwachting dat de hypotheekrente tarieven van hypotheken met een rentevaste periode van 1 jaar en langer de komende twee weken gelijk blijven. Aanbieders die de tarieven nog niet hebben aangepast aan de recent gedaalde kapitaalmarkttarieven, kunnen hun tarieven eventueel nog iets laten dalen.



Tegenvallend renteverlengingsvoorstel ontvangen van uw eigen bank?
Vraag ons een GRATIS HYPOTHEEKRENTE TEGENVOORSTEL!


Disclaimer:
Deze renteverwachting is een prognose, waarbij gegevens uit publieke bronnen, zoals Bloomberg, op zorgvuldige wijze in de analyse zijn verwerkt.

FACN, haar dochterlabels waaronder DGH, haar directeuren en haar medewerkers aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor onjuistheden in de gegevens of prognoses noch voor de consequenties van het al dan niet handelen op basis van de gepresenteerde renteprognoses en/of gegevens.