Extra nieuwsbrief: verhoging NHG en (on)mogelijkheden

dinsdag, 7 juli 2009

Tegen de achtergrond van de kredietcrisis is op verzoek van de Minister WWI en met goedkeuring van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, besloten met ingang van 1 juli 2009 de grens voor hypotheken met NHG te verhogen van € 265.000,- naar € 350.000,-.

De wijziging is verwerkt in de Voorwaarden & Normen 2009-III, die per 1 juli 2009 in werking treden.

Klik hier NHG Voorwaarden & Normen 2009-III

Het kabinet geeft de woningmarkt hiermee een stimulans, althans, dat beoogt men. In deze extra nieuwsbrief besteden wij aandacht aan enkele zaken die mogelijk in uw voordeel of belang kunnen zijn.

Verhoging NHG levert oversluitmarkt

Consumenten die een woning willen kopen, komen door de verhoging van de NHG eerder in aanmerking voor een hypotheek. Ook kunnen mensen voor hun huidige woning alsnog NHG aanvragen als ze een kleine verbetering aan de woning aanbrengen. Artikel: Oversluiten naar NHG zinvol?

NHG Woonlastenfaciliteit (WLF) per 1 juli 2009

Heeft u een hypotheek met NHG en bent u als gevolg van werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, echtscheiding of het overlijden van uw partner in de betalingsproblemen geraakt, waardoor u tijdelijk niet meer in staat bent uw woonlasten te betalen, dan kunt u in aanmerking komen voor de NHG Woonlastenfaciliteit. Artikel: NHG Woonlastfaciliteit

Meer zekerheid met NHG

Veel woningbezitters maken zich zorgen over de gevolgen van de economische ontwikkelingen. Huiseigenaren zien zekerheden wegvallen. Heb ik straks mijn baan nog, en kan ik mijn hypotheek straks nog betalen? Een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) zorgt voor extra zekerheid. Artikel: meer zekerheid met NHG

Kan ik ook NHG krijgen?

De regels voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) worden verruimd per 1 juli 2009. Of u hiervoor in aanmerking komt en of dat dan ook voordelig is, hangt af van een heleboel zaken. Artikel: Kan ik ook NHG krijgen?

Hebt u vragen aan de hand van deze extra nieuwsbrief over uw hypotheek en de nieuwe NHG-mogelijkheden?

Neemt u dan vrijblijvend contact op met uw adviseur of gebruik het contactformulier.