Hypotheekrente verwachting juni 2009

vrijdag, 5 juni 2009

De actuele renteverwachting voor hypotheekrente.

verwachting hypotheekrente vanaf - 5 juni 2009

Korte hypotheekrente: gelijkblijvend
Lange hypotheekrente: gelijkblijvend / stijgend

Hypotheekrenteverwachting voor de korte hypotheekrente

De ECB heeft haar rentetarief ongewijzigd gelaten gisteren. Als gevolg van de sterk gedaalde energieprijzen komt de inflatie in de Euro-zone over de afgelopen 12 maanden tot en met mei uit op 0%. De verwachting is dat er een aantal maanden van deflatie zal zijn, waarna het algemene prijspeil weer gaat stijgen.

De werkloosheid in de Euro-zone loopt op, waardoor de consumentenbestedingen afnemen en het Bruto Binnenlands Product (BBP) aan het krimpen is. In het eerste kwartaal van 2009 lag het BBP in de Euro-zone 4,6% lager dan een jaar eerder. Aan de andere kant nemen consumenten- en producentenvertrouwen in de Euro-zone weer toe. Ook de koersen van aandelen en de prijzen van grondstoffen gaan weer omhoog.

De verwachting is mede hierdoor dat de rentetarieven voor variabele hypotheekrente de komende tijd stabiel zullen blijven.

Hypotheekrenteverwachting voor de lange hypotheekrente

De kapitaalmarktrente is de afgelopen twee weken gestegen met 15 tot 20 basispunten. De rente stijgt, omdat men verwacht dat in de komende jaren de inflatie hoger ligt dan nu het geval is. De aandelen- en grondstoffenmarkten indiceren een economisch herstel in de komende maanden. In dit scenario zal de kapitaalmarktrente langzaam verder oplopen.

Echter, mochten er weer signalen naar buiten komen dat de economie toch nog verder gaat krimpen, dan zal de kapitaalmarktrente dalen. Dit laatste scenario acht men op korte termijn echter minder waarschijnlijk.

De verwachting is dat de rentetarieven van hypotheken met een rentevaste periode van 1 jaar en langer de komende twee weken gelijk blijven tot licht zullen stijgen.



Tegenvallend renteverlengingsvoorstel ontvangen van uw eigen bank?
Vraag ons een GRATIS HYPOTHEEKRENTE TEGENVOORSTEL!


Disclaimer:
Deze renteverwachting is een prognose, waarbij gegevens uit publieke bronnen, zoals Bloomberg, op zorgvuldige wijze in de analyse zijn verwerkt.

FACN, haar dochterlabels ewaaronder DGH, haar directeuren en haar medewerkers aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor onjuistheden in de gegevens of prognoses noch voor de consequenties van het al dan niet handelen op basis van de gepresenteerde renteprognoses en/of gegevens.