Britse toezichthouder: stop woonlastenpolis tegen koopsom

dinsdag, 24 februari 2009

De Britse toezichthouder FSA heeft alle aanbieders die betalingsbeschermingsverzekeringen verkopen tegen betaling van een koopsompremie per brief gevraagd daarmee te stoppen. De Financial Services Authority eist dat die praktijk in elk geval vóór 29 mei is gestaakt.
De oproep volgt op een eerder negatief rapport van de Britse mededingingsautoriteit over woonlastenpolissen - met name die tegen koopsombetaling - en het besluit van enkele Britse banken om de koopsomvariant van dit product niet langer te verkopen. De toezichthouder zegt oog te hebben voor de huidige economische malaise en vindt dat een betalingsbeschermingsverzekering vooral nu een nuttig product kan zijn. "Onze nadruk blijft echter liggen op de wijze waarop dit product is verkocht en nog steeds wordt verkocht en de daarmee gepaard gaande misleiding van consumenten."
(bron: [url=http://www.amweb.nl]AMWeb[url]

Via de Goedkoopste Hypotheekadviseur bieden wij ook woonlastenverzekeringen zonder provisie. Want de extreem hoge provisie op woonlastenverzekeringen hebben hiertoe geleid. Wij verwachten in Nederland een zelfde ingreep over enkele jaren.