Overbruggingshypotheek

Een overbruggingshypotheek wordt afgesloten indien de overwaarde uit uw oude eigen woning nog niet is vrijgekomen en u dit wel nodig heeft voor de koop van uw nieuwe huis. Een overbruggingshypotheek wordt meestal afgesloten bij dezelfde hypotheekverstrekker als de nieuwe hypotheek.

De kosten van een overbruggingshypotheek zijn relatief hoog. Dit komt doordat u in een dergelijk geval twee huizen bezit met daarop de oude hypotheeklast, de nieuwe hypotheeklast en de overbruggingsfinanciering. De hypotheekverstrekker loopt dus extra risico omdat de verkoop van het oude huis erg lang kan gaan duren of uiteindelijk toch minder oplevert dan gedacht.

De rente van een overbruggingshypotheek betaalt staat vast of is een variabele rente gedurende de periode dat u hiervan gebruikt maakt. Het rentepercentage verschilt sterk per aanbieder. Daarnaast worden er afsluitkosten in rekening gebracht. De looptijd van een overbruggingshypotheek ligt meestal tussen de 6 en 24 maanden. In deze periode dient het oude huis verkocht te worden. Wanneer dit niet lukt, zal u samen met de geldverstrekker naar een oplossing moeten zoeken.


ga naar alle hypotheekvormen