Krediethypotheek

Een krediethypotheek is de meest flexibele hypotheekvorm die er bestaat. De krediethypotheek is afgeleid van de aflossingsvrije hypotheek en is een alternatief voor consumptief krediet met nu het huis als onderpand.

Door deze zekerheid is de geldgever bereid een lagere variabele rente te hanteren dan bij een doorlopend krediet. De rente kan niet voor langere perioden worden vastgezet.

Tot de kredietlimiet (een bepaald percentage van de waarde van uw huis) kunt u zelfs de verschuldigde rente laten bijschrijven. Voorwaarde is vaak wel dat u ook aardig wat eigen geld inbrengt. De te verstrekken hypotheek bedraagt bij de meeste geldverstrekkers maximaal 75% tot 100% van de executiewaarde. Maar er zijn ook geldverstrekkers die tot boven de executiewaarde gaan.

Voordelen krediethypotheek

* geen aflossingsverplichting bij de krediethypotheek
* afgeloste bedragen kunnen makkelijk weer worden opgenomen
* schuldvermindering bij aflossen
* doorlopend krediet met hypothecaire zekerheid
* eventuele aftrekbaarheid van de rente (doel van de lening is hierbij belangrijk)

Nadelen krediethypotheek

* te verstrekken hypotheek bedraagt meestal maximaal 75% tot 100% van de executiewaarde
* rente kan niet voor langere perioden vast worden gezet

Krediethypotheek interssant voor wie

Voor klanten die van tijd tot tijd behoefte hebben aan extra bestedingsruimte, is de Krediethypotheek een ideale oplossing. Bijvoorbeeld klanten die plannen hebben om in de toekomst te verbouwen of een nieuwe keuken of badkamer aan te schaffen. Ook wordt de krediethypotheek gebruikt door oudere mensen, die een deel van hun vermogen willen gebruiken voor bijvoorbeeld een aanvulling op hun pensioen ('opeten' van het vermogen).


ga naar alle hypotheekvormen